Suomeksi

Arkea ja ajatuksia

Arkea ja ajatuksia

Kuulumisia ja ajatuksia oikeuslaitoksesta
Arkea ja ajatuksia

Lähitarkastelussa oikeustradenomikoulutus

12.10.2016 (Oikeudella töissä)

Oikeustradenomikoulutus käynnistettiin vuonna 2004 oikeusministeriön aloitteesta. Taustalla oli tarve vastata muuttuvan yhteiskunnan ja työelämän tarpeisiin, kun oikeudellisesti koulutettuja ihmisiä kaivataan yhä enemmän. Kehittämistyössä on oikeusministeriön lisäksi ollut mukana koulutusta tarjoavat ammattikorkeakoulut tiiviissä yhteistyössä muiden oikeushallinnon edustajien kanssa.

Oikeustradenomitutkinto sisältää tavanomaisia liiketaloudellisia opintoja mutta painottuu kuitenkin oikeudellisiin opintoihin. Tutkintoa pääsee suorittamaan hakemalla liiketalouden koulutusohjelmaan ja valitsemalla suuntautumiseksi oikeudelliset opinnot. Koulutusta tarjoavia kouluja on yhteensä kahdeksan.

Helsingin käräjäoikeudessa käräjäsihteereinä toimivat Minna Salaja ja Erja Silvonen valmistuivat oikeustradenomeiksi Hyvinkään Laurea-ammattikorkeakoulusta tämän kesän alussa.

– Lähdin alun perin opiskelemaan liiketaloutta ja kuulin oikeudellisen osaamisen suuntautumisesta koulussa. Opinnot vaikuttivat mielenkiintoisilta ja ajattelin niiden tekevän omasta tutkinnostani hieman erikoisemman, kun tradenomeja kuitenkin on paljon, Silvonen muistelee.


Lue Lisää

 
Julkaistu 15.11.2016