Arkea ja ajatuksia

Satavuotiasta Suomea on juhlittu oikeuslaitoksessa

4.12.2017 (Oikeuslaitos tänään)

Kuluvan syksyn aikana eri puolilla maata oikeuslaitos on kutsunut yleisöä tutustumaan toimintaansa ja palveluihinsa osana Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Tilaisuuksien järjestelyistä ovat vastanneet paikalliset virastot ja tilaisuuksiin osallistuneet yhteistyökumppanit, ja tapahtumia on järjestetty hieman eri tavoin ja eri näkökulmista. Lokakuun 25. päivänä järjestetyissä tilaisuuksissa juhlistettiin samalla Euroopan siviilioikeuden päivää ja muistutettiin, että satavuotias Suomi on länsimainen oikeusvaltio ja osa eurooppalaista oikeusvaltioperhettä, jossa oikeudet toteutuvat sääntelyn mukaisesti, myös yli rajojen.

Oikeustalot ja virastot ovat avointen ovien päivinä toivottaneet vierailijat tervetulleiksi opastetuille talokierroksille kulttuurihistoriallisesti merkittäviin rakennuksiin ja moderneihin istuntosaleihin, tutustumaan virastojen historiaan, toimintaan ja palveluihin, seuraamaan näytösoikeudenkäyntejä ja sovittelumenettelyä, kuuntelemaan paneelikeskusteluja ja luentoja sekä keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä oikeuslaitoksen henkilöstölle.

Juhlavuoden yhdessä – teeman hengessä monet eri viranomaiset ovat järjestäneet yhteistilaisuuksia ja jalkauttaneet virkamiehensä kauppakeskuksiin ja virastotaloihin kertomaan palveluistaan. Edunvalvonnan, oikeusavun, ulosoton, talous- ja velkaneuvonnan sekä muiden yhteistyökumppanien yhteistilaisuuksia on järjestetty loka-marraskuun aikana parisenkymmentä eri puolilla Suomea. Tarjolla on ollut runsas kattaus tietoa ja neuvoja elämän ongelmatilanteiden varalle. Mistä saat apua kun sairaus tai korkea ikä heikentävät kykyäsi valvoa etujasi tai hoitaa omia asioitasi? Entä jos tarvitset apua asiakirjan laatimiseen tai oikeudelliseen kysymykseen? Mitä tapahtuu jos jätät velan maksamatta? Mitä voit tehdä, jos rahat eivät enää riitä velkojen maksuun ja arjesta selviytymiseen?

Tunnelmista paikan päällä raportoivat tiedottaja Virpi Kaukavuori Valtakunnanvoudinvirastosta ja kihlakunnanvouti Olli Helin Kymenlaakson ulosottovirastosta.


Lue Lisää

 
Julkaistu 28.2.2018