Arkea ja ajatuksia » Kansainvälistä

Kansainvälistä

Uusimmat artikkelit

Euroopan unionin tuomioistuimen (EUT) valtuuskunta vieraili toukokuun lopulla Suomessa presidentti Koen Lenaertsin johdolla. Vierailun aikana keskusteltiin kriisien horjuttaman unionin ja sen toimielinten tulevaisuudesta. Kolmen vierailupäivän aikana pohdittiin myös keinoja vahvistaa kansalaisten luottamusta eurooppalaiseen poliittiseen järjestelmään.

06.06.2017

Kesäkuussa 2013 kolmen nuoren suomalaisesittelijän joukkue kohtasi kymmenen eurooppalaista tuomariopiskelijajoukkuetta väittelykilpailussa Brysselissä. Aiheena oli Euroopan ihmisoikeussopimuksen 5 ja 6 artiklan tulkinta ja soveltaminen. Suomen joukkue ei päässyt jatkokilpailuun, mutta pokkasi kunniamaininnat kaikista kolmesta arvioidusta osa-alueesta: suullisesta esityksestä, kirjallisesta työstä ja keskustelusta tuomariston kanssa.

03.02.2014

90 osallistujaa 13 Euroopan maasta kokoontui joulukuun alussa viettämään eurooppalaista viikkoa Lounais-Ranskan sydämeen Bordeaux'hon. Suomen värejä viikolla edustivat Helsingin ja Itä-Suomen hovioikeudet kahdeksan hengen delegaatiolla.

29.01.2013

Yli kaksi vuotta sitten saavuin tänne palestiinalaisalueelle Ramallahiin syyttäjäasiantuntijaksi Eupolcopps-nimiseen missioon tietämättä paljoakaan alueesta tai tehtävistäni täällä. Vaikka sanotaan, että tieto lisää tuskaa, en olisi kuitenkaan voinut edes kuvitella, miten monimuotoista työni ja oloni täällä tulisi olemaan.

26.04.2012

Pääkaupunkiseudun oikeusaputoimistossa kansainvälisyys on arkipäivää. – Maahanmuuttajia on asiakkaista noin kolmannes, kertoo toimiston päällikkö, johtava julkinen oikeusavustaja Eeva-Maija Oikarinen

27.09.2011

Suomesta haki tänä vuonna eurooppalaiseen tuomari- ja syyttäjävaihtoon 17 henkilöä. Hakijämäärä tuplaantui edellisvuoteen verrattuna.

24.01.2011
 
Julkaistu 4.3.2014