Verkkokolumni

Itä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiirin johtaja Esa Kyllästinen heittää kravatin naulaan ja liikkuu kesäisessä kolumnissa korvat ja silmät auki.

Muistan vielä kuin eilisen, kun olin työpaikan nuorimmaisia työntekijöitä. Sen jälkeen hiekka tiimalasissa on vaihtunut useaan kertaan. Omalta osaltani tilanne työpaikalla tuntuu tänään kovin erilaiselta kuin aikaisemmin. Onko maailma siis täysin muuttunut? Ei ehkä sittenkään, koska aikaisemmin ja myös tulevaisuudessa tilanne on sellainen, että tapaamme työpaikallamme eri sukupolvien edustajia.

Kevät on tullut! Joka vuosi se on yhtä ainutkertaista ja innostavaa. Lumen mukana sulaa pitkä ja pimeä talvi. Luonto herää ja uutta elämää syntyy joka päivä. Valo virkistää ja tuo tarmokkuutta. Myös työyhteisöissämme tapahtuu paljon talven taittuessa kevääksi. Vuosi on alkanut edellisen toimintavuoden tuloksen arvioinnilla ja analysoinnilla, kehityskeskusteluilla, tavoitteiden asettamisella, kehittämiskohteiden valitsemisella ja uuden toimintavuoden suunnittelulla. Nyt on suunnitelmien täytäntöönpanon aika ja työ onkin täydessä vauhdissa.

09.10.2014

Tähän aikaan vuodesta luonto on täynnä syksyn merkkejä: lehdet vaahteroissa muuttuvat hehkuvan keltaisiksi, sienet nousevat sateen jälkeen kangasmetsissä ja linnut muuttavat auroissa kohti etelää. Yhtä varma merkki syksystä on valtion talousarvioesityksen käsittely. Tänä syksynä budjetti on puhututtanut oikeuslaitoksessa enemmän kuin kenties koskaan aikaisemmin. Epävarmuus ja heikko taloudellinen tilanne ovat heijastaneet varjonsa myös suomalaisen oikeusturvan ja oikeuslaitoksen tulevaisuuden ylle.

 
Julkaistu 1.1.2010