Alkuperäinen julkaisija: OM

Kiinan oikeusministeri vierailulle Suomeen

Julkaistu 12.8.2015  Päivitetty 13.8.2015
Oikeusministeri Jari Lindström tapasi Kiinan oikeusministeri Wu Aiyingin seminaarissa 13.8. (Kuva: Sakari Piippo/vnk)

Kiinan oikeusministeri Wu Aiying vierailee Suomessa 12.-16. elokuuta oikeusministerin kutsusta. Hän tapaa oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin sekä vierailee korkeimmassa oikeudessa ja Helsingin vankilassa. Ministeri Wu käy myös Rovaniemellä, jossa hän tutustuu hovioikeuden ja oikeusaputoimiston toimintaan.

Vierailu on osa Suomen ja Kiinan oikeusalan yhteistyötä. Meneillään olevassa vuosien 2013-2016 yhteistyöohjelmassa on keskitytty kolmeen pääteemaan: yhdyskuntaseuraamusten kehittämiseen, rikosten torjuntaan sekä asianajajien asemaan ja rooliin oikeudenkäynnissä.

Asianajajien asema sekä oikeuden saatavuus kansalaisten näkökulmasta ovat teemana myös yhteistyön merkeissä Helsingissä 13.-14.8. järjestettävässä asiantuntijaseminaarissa, jonka oikeusministerit Wu ja Lindström avaavat.

Oikeusyhteistyössä Kiinan kanssa on pyritty käytännönläheisyyteen ja vaikuttavuuteen suuntaamalla sitä maakuntatason toimijoihin. Tämän kauden yhteistyökumppaneina ovat olleet Jiangsun ja Heilongjiangin maakunnat.

Edellisen kerran Kiinan oikeusministeri vieraili Suomessa vuonna 2003.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Jussi Tikkanen, puh. 02951 50270

Avainsanat

kansainvälinen oikeus
Sivun alkuun |