Etusivu » Asiointi oikeuslaitoksessa » Julkisuus ja tiedonhaku » Kyselykäyttöjärjestelmä

Tuomioistuinten kyselykäyttöjärjestelmä

Tuomioistuinten kyselykäyttöjärjestelmästä (KYÖSTI) voi selata tuomioistuinten julkisia diaaritietoja. Näitä ovat diaareihin kirjattujen asioiden perustiedot, asianosaisten nimet sekä tiedot asioiden käsittelyvaiheista ja asioiden ratkaisutiedot. Diaarin asioita voi hakea diaarinumeron tai ratkaisupäivän perusteella.

Järjestelmästä löytyvät korkeimpaan oikeuteen ja hovioikeuksiin 1.1.2001 lukien saapuneet asiat, korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja alueellisiin hallinto-oikeuksiin 1.6.2001 lukien saapuneet asiat sekä vakuutusoikeuteen 1.1.2002 lukien saapuneet asiat. Käräjäoikeuksiin, markkinaoikeuteen ja työtuomioistuimeen saapuneita asioita järjestelmän avulla ei voi hakea.

Tuomioistuinten kyselykäyttöjärjestelmää voi käyttää tuomioistuimen kirjaamossa olevalla asiakaspäätteellä. Asiakaspäätteitä on korkeimman oikeuden, hovioikeuksien, korkeimman hallinto-oikeuden, hallinto-oikeuksien sekä vakuutusoikeuden kirjaamoissa. Tietokanta sijaitsee oikeusministeriön sisäisessä tietoliikenneverkossa, mikä estää tietokantaan pääsyn muualta kuin asiakaspäätteeltä.

 
Julkaistu 7.4.2017