TIEDOTE

HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDEN HÄMEENLINNASSA JÄRJESTETTÄVÄÄN SUULLISEEN KÄSITTELYYN TULEVILLE ASIANOSAISILLE JA TODISTAJILLE

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden (oikeustalo) lähettyvillä ei ole maksuttomia pitkäaikaiseen pysäköintiin tarkoitettuja pysäköintipaikkoja. Noin 500 metrin päässä oikeustalosta ovat maksulliset pysäköintitalot Keinuparkki (os. Talaskuja 2) ja Kaivokadun pysäköintitalo Kaivoparkki (os. Kaivokatu 13). Lisätietoja pysäköinnistä alla olevasta linkistä.
http://hameenlinnanpysakointi.fi/

Linja-autoasemalta on matkaa oikeustalolle noin 400 metriä ja rautatieasemalta alle kilometri.

Kaikille oikeustaloon tuleville tehdään turvatarkastus. Turvatarkastuksen jälkeen Teidät ohjataan hallinto-oikeuden odotusaulaan.

On mahdollista, että käsittely kestää ennakoitua kauemmin. Tämän vuoksi pyydämme huomioimaan, että mikäli Teidät on kutsuttu saapumaan kuultavaksi paikalle tiettyyn kellonaikaan, kuuleminen saattaa viivästyä kutsussa mainitusta ajasta. Aikataulusta pyritään antamaan tietoa käsittelyn kuluessa. Käsittelyn puheenjohtaja kuuluttaa asianosaiset istuntosaliin. Matkapuhelimen käyttö istunnon aikana ilman erityistä syytä on kielletty.

Todistajaksi tuleva täyttää huolellisesti ja selvällä käsialalla korvauslomakkeen, joita saa odotusaulan pöydältä. Lomake luovutetaan istunnon puheenjohtajalle. Todistaja on istuntosalissa ainoastaan todistamisensa ajan. Todistaja antaa todistajan vakuutuksen puheenjohtajan sanelun mukaan. Todistaja voi poistua hallinto-oikeudesta vasta, kun käsittelyn puheenjohtaja on antanut siihen luvan.

Valtionvaroista maksettavat korvaukset vuonna 2018:
- osapäiväraha 19 euroa (alle 8 tuntia)
- kokopäiväraha 42 euroa (yli 8 tuntia)
- matkakustannukset halvimman kulkuneuvon mukaan, kilometrikorvaus 0.42 euroa/km
- korvaus taloudellisesta menetyksestä max. 80 euroa

Oikeustalon tuloaulassa on kahviautomaatti, josta saa myös virvoitusjuomia. Oikeustalon läheisyydessä on kahviloita ja lounasravintoloita. Katso tarkemmin alla olevasta linkistä.
http://eat.fi/fi/hameenlinna

Asiakas-wc:t ovat odotusaulan yhteydessä. Toinen wc:istä on inva-wc.

Asian esittelijän yhteystiedot löytyvät kutsusta. Hallinto-oikeuden muu henkilökunta vastaa mahdollisiin lisäkysymyksiin 029 56 42210.

 
Julkaistu 3.1.2018