Tiedotteet

Mikko Pikkujämsä aloitti Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ylituomarina

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden uusi ylituomari Mikko Pikkujämsä on aloittanut tehtävässään.

"Hallinto-oikeuden työsarka on yhteiskunnallisesti todella merkittävä, ja eri sidosryhmät osaavat arvostaa sen työtä. Hallinto-oikeuden julkikuva koetaan kuitenkin usein etäiseksi, ja pidän kuvan kirkastamista tavoiteltavana. Vuoropuhelu tuomioistuimen ja ympäröivän yhteiskunnan välillä on tarpeen, jotta voimme entistä paremmin palvella ydintehtävässämme, joka on tuomiovallan käyttäminen", Pikkujämsä kertoo.

Tullessaan ylituomariksi Pikkujämsä jäi virkavapaalle korkeimman hallinto-oikeuden jäsenen ja oikeusneuvoksen virasta. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen tohtori. Hän toimii muun ohella Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun dosenttina.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden tuomiopiiriin kuuluvat Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnat, joissa asukkaita on noin 670 000. Hallinto-oikeus sijaitsee Oulussa, ja sillä on pysyvä istuntopaikka Rovaniemellä.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus ratkaisi 2 444 asiaa vuonna 2019, mikä on hiukan enemmän kuin sinne saapui asioita. Hallinto-oikeuden toimintaa leimasivat edelleen ulkomaalaisasiat, joita oli ratkaistuista asioista lähes puolet, mutta joiden määrä on kuitenkin jo vähenemässä.

Hallinto-oikeus on reilun 60 hengen työyhteisö. Tuomareiden osuus koko henkilökunnasta on yli puolet.

 
Julkaistu 9.1.2020