Kirjasto

Hovioikeudessa on oikeustieteellinen kirjasto, missä on koti- ja ulkomaista oikeustieteellistä kirjallisuutta ja aikakausjulkaisuja sekä valtiopäiväasiakirjoja aina Porvoon valtiopäiviltä 1809 lähtien.

Kirjaston kirjaluetteloa voi selata asiakaspäätteellä. Päätteellä voi selata myös Vaasan lakitiedostoa, mitä ylläpidetään hovioikeudessa. Vaasan lakitiedosto Palmu on koko oikeushallinnon henkilöstön käytettävissä. Asiakkaille toimitetaan postitse tai sähköpostilla lakitiedoston kirjallisuusviiteluetteloita.

Kirjaston asiakkaina ovat hovioikeuden virkamiesten lisäksi Vaasan hovioikeuspiirin alioikeuksien tuomarit, muut ylioikeudet sekä Helsingin yliopiston Vaasan oikeustieteellisen koulutuksen opiskelijat ja Vaasan yliopiston opiskelijat ynnä muita tutkijoita.

Kirjasto on avoinna virka-aikana. Yhteystiedot ovat hovioikeuden etusivulla.

Ohje kirjaston asiakkaille:

Saapuessanne hovioikeuteen virastomestari antaa teille vierailijaa -osoittavan nimilapun, mikä on oltava esillä liikuttaessa hovioikeudessa. Nimilappu palautetaan virastomestarille poistuttaessa hovioikeudesta.

Virastomestari ohjaa ensikertalaisen kirjastoon tai kirjastonhoitaja noutaa asiakkaan ulko-ovelta.

Kirjoja voi harkinnan mukaan lainata. Yleinen lainausaika on 2 viikkoa, ellei muuta sovita. Jos hovioikeuden tuomarikunta tarvitsee kyseistä teosta, kun se on lainassa, on ulkopuolisilla velvollisuus palauttaa kirja mahdollisimman pian. Toimiva puhelinnumero on merkittävä aina lainauskorttiin.

Kun kirjat palautetaan, ne voi jättää ulko-ovella virastomestarille, ellei ole muuta asiaa kirjastoon.

Yhteyshenkilö kirjastossa:

informaatikko Katja Hemminki
029 56 41679

email: etunimi.sukunimi@oikeus.fi

 
Julkaistu 27.3.2019