Opiskelijavierailut

Helsingin käräjäoikeuden istunnot ovat avoinna kaikille niistä kiinnostuneille. Käräjäoikeuteen tehdään vuosittain useita koululais- ja opiskelijavierailuita. Istuntoja seuraamaan ovat tervetulleita yli 15-vuotiaat opiskelijat.

Helsingin käräjäoikeuteen saapuvista ryhmistä ilmoitetaan alla olevan lomakkeen avulla. Muualla kuin Helsingissä sijaitsevien oppilaitosten opettajia kehotetaan olemaan ensisijaisesti yhteydessä omaan käräjäoikeuteensa.

Salit ovat eri kokoisia ja vierailijoita niihin mahtuu keskimäärin noin 5-15. Ryhmien tulee siten varautua jakautumaan useampaan saliin. Istunnon puheenjohtaja ohjaa vierailijoita ja voi poistaa tarvittaessa liian yleisön jos tungosta on syntynyt. Lehterisaliin nro 209 mahtuu vieraita poikkeuksellisen suuri määrä, noin 30.

Pääsääntöisesti istunnot ovat julkisia. Joissain tapauksissa kuitenkin asianosasisen yksityisyyttä halutaan suojata ja osa tai koko käsittely voidaan pitää salassa.

Puhelimet tulee pitää istunnon aikana suljettuina tai lentotilassa. Istunnolle on annettava rauha ja keskustelu ja muu häiriön aiheuttaminen on kielletty. Istuntojen kuvaaminen ja äänittäminen on niin ikään kielletty. Saliin tulemista tai sieltä poistumista kesken istunnon on vältettävä.

Liitteenä olevassa tiedostossa on lisätietoa käräjäoikeuden toiminnasta sekä käytännön ohjeita opettajalle tai muulle vierailusta vastuussa olevalle henkilölle.

Tervetuloa_Helsingin_karajaoikeuteen.pdf (pdf, 0.35 Mt)

Lisätiedot opiskelijavierailuihin liittyen:
Juha Rautalin
Koulutussuunnittelija
juha.rautalin(a)oikeus.fi
029 56 44582

*
*
*
*
*
Merkkejä käytettävissä 500 / 500
 
 
Julkaistu 19.10.2018