Tiedote: Tuomio kahdeksan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Julkaistu 15.1.2019  Päivitetty 18.1.2019

Helsingin käräjäoikeus on 11.1.2018 tuominnut lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä neljä vuotta ja 10 kuukautta ehdotonta vankeutta Hedayatullah Safille. Hän sai tuomion yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seitsemästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kaikkiaan hyväksikäytön uhreja oli kahdeksan ja tytöt ovat olleet 14–15-vuotiaita. Tekijä joutuu vankeustuomion lisäksi maksamaan korvauksia aiheuttamastaan kärsimyksestä seitsemälle uhrille. Yksi uhreista ei hakenut korvausta.

Vastaaja oli hyödyntänyt sosiaalista mediaa, kun hän oli ollut yhteydessä lapsiin. Sosiaalisen median viesteissä on ollut lapsia seksuaalisille sisällöille altistavaa tai seksuaalisesti latautunutta aineistoa. Tekijä on myös pyytänyt lapsia tapaamaan itseään, ja hän on onnistunut tapamaan kolmea lasta. Yhden lapsen kanssa on ollut seksuaalista kanssakäymistä ja muita seksuaalisia tekoja.

Rangaistusasteikko lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä on kahdesta vuodesta kymmeneen vuoteen. Rangaistusasteikko lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ulottuu neljästä kuukaudesta neljään vuoteen.