Opiskelijavierailut

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus järjestää opiskelijavierailuita niistä kiinnostuneille luokille sekä Hyvinkään että Vantaan kanslioissa. Mahdollisuuksien mukaan myös Porvoon istuntopaikassa.

Opiskelijavierailu tuomioistuimessa mahdollistaa tilaisuuden päästä tutustumaan käräjäoikeuden toimintaan, miltä käräjäoikeudessa näyttää ja miten siellä toimitaan.

Pääsääntöisesti oikeudenkäynnit ovat julkisia yli 15-vuotiaille opiskelijoille. Arkaluontoisten tietojen tai asianosaisten yksityisyyden suojaamiseksi istunto voidaan kuitenkin käsitellä yleisön läsnä olematta.

Istuntoon saavutaan turvatarkastuksen kautta, joten paikalle tulee saapua hyvissä ajoin ennen istunnon alkua.

Puheenjohtaja kuuluttaa istunnon alkavaksi, jolloin istuntosaliin voi mennä sisään. Vierailijat menevät saliin asianosaisten jälkeen ja asettuvat istumaan istuntosalin takaosaan. Tarvittaessa puheenjohtaja ohjaa vierailijoita. Puheenjohtaja voi rajoittaa yleisön määrää ja poistaa salista liian yleisön.

Istunnon aikana puhelimet tulee pitää äänettömällä. Oikeudenkäynnin kuvaaminen tai tallentaminen ei ole sallittua. Istunnolle on annettava rauha ja saliin tulemista tai sieltä poistumista kesken istunnon tulee välttää.

Tarkempaa tietoa rikosasian käsittelystä löydät Oikeus.fi verkkosivulta..

Tervetuloa Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen!

Opiskelijavierailuihin liittyen, pyydämme täyttämään oheisen lomakkeen:

*Tämä kenttä on pakollinen
*Tämä kenttä on pakollinen
*Tämä kenttä on pakollinen
*Tämä kenttä on pakollinen
*Tämä kenttä on pakollinen
*Tämä kenttä on pakollinen
*Tämä kenttä on pakollinen
 
 
Julkaistu 15.4.2020