Talous- ja velkaneuvontaa etäpalveluna

Mitä etäpalvelu on?

Etäpalvelu tarkoittaa, että voit saa talous- ja velkaneuvonnan palveluja videoyhteyden välityksellä. Etäpalvelun välityksellä voit asioida talous- ja velkaneuvontahenkilöstön kanssa samalla tavoin kuin toimistossakin.

Videoyhteyden voit ottaa omalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi Skype for Business –sovelluksella tai kunnan yhteispalvelupisteen videoneuvottelulaitteelta. Jos sinulle tarjotaan toisen paikkakunnan talous- ja velkaneuvonnan palveluja, voidaan videotapaaminen joissakin tapauksissa järjestää oman paikkakuntasi oikeusaputoimiston tai edunvalvontatoimiston tiloissa.

Mitä asioita voi hoitaa etäpalveluna?

Videotapaamisessa voit saada neuvontaa ja valmistella asiakirjoja talous- ja velkaneuvojan kanssa.

Miten videotapaaminen järjestetään?

Aika videotapaamiseen sovitaan etukäteen soittamalla talous- ja velkaneuvonnan puhelinnumeroon. Samalla selviää voiko asiaasi hoitaa etäpalveluna. Usein asian hoidossa tarvittavat asiakirjat on syytä lähettää etukäteen talous- ja velkaneuvontaan. Talous- ja velkaneuvonnan henkilöstö lähettää sinulle ohjeet videotapaamista varten.

Miten videoneuvottelu toimii kotikoneelta?

Omalta päätteeltä asiointi edellyttää tietokonetta tai mobiililaitetta, jossa on internet-yhteys, kamera, mikrofoni ja kaiuttimet tai kuulokkeet. Toimisto lähettää ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen online-kokouskutsun. Kokouskutsulinkkiä klikkaamalla muodostuu yhteys online-kokoukseen. Online-kokouspalvelun käyttäminen voi edellyttää Skype for Business –sovelluksen lataamista omalle laitteellesi. Sovellus on ilmainen.

Miten videoneuvottelu tapahtuu yhteispalvelupisteessä?

Asiaa hoitava oikeusaputoimisto varaa aina ajan yhteispalvelupisteeseen. Yhteispalvelupisteen henkilökunta auttaa sinua videoyhteyden muodostamisessa. Laitteet sijaitsevat erillisissä huoneissa, joten videotapaamisessa voit hoitaa asioitasi luottamuksellisesti.

 
Julkaistu 31.12.2018