Asioiminen syyttäjän kanssa

Syyttäjän kanssa asioiminen voi tapahtua eri rooleissa. Kuka tahansa voi esimerkiksi joutua rikoksen uhriksi, jolloin hänestä tulee rikosjutussa asianomistaja. Samoin kuka tahansa voi olla rikoksen tapahtuessa silminnäkijänä, jolloin syyttäjä voi tarvita häntä todistajaksi oikeudenkäyntiin. Rikoksesta epäillystä tulee syytetty vasta, kun syyttäjä esitutkinnan pohjalta on päättänyt nostaa syytteen. Rikosoikeudenkäynnissä syytettyä kutsutaan vastaajaksi.Syyttäjän kanssa asioiminen voi tapahtua eri rooleissa. Kuka tahansa voi esimerkiksi joutua rikoksen uhriksi, jolloin hänestä tulee rikosjutussa asianomistaja. Samoin kuka tahansa voi olla rikoksen tapahtuessa silminnäkijänä, jolloin syyttäjä voi tarvita häntä todistajaksi oikeudenkäyntiin. Rikoksesta epäillystä tulee syytetty vasta, kun syyttäjä esitutkinnan pohjalta on päättänyt nostaa syytteen. Rikosoikeudenkäynnissä syytettyä kutsutaan vastaajaksi.Syyttäjän kanssa asioiminen voi tapahtua eri rooleissa. Kuka tahansa voi esimerkiksi joutua rikoksen uhriksi, jolloin hänestä tulee rikosjutussa asianomistaja. Samoin kuka tahansa voi olla rikoksen tapahtuessa silminnäkijänä, jolloin syyttäjä voi tarvita häntä todistajaksi oikeudenkäyntiin. Rikoksesta epäillystä tulee syytetty vasta, kun syyttäjä esitutkinnan pohjalta on päättänyt nostaa syytteen. Rikosoikeudenkäynnissä syytettyä kutsutaan vastaajaksi.

Syyttäjän kanssa asioiminen voi tapahtua eri rooleissa. Kuka tahansa voi esimerkiksi joutua rikoksen uhriksi, jolloin hänestä tulee rikosjutussa asianomistaja. Samoin kuka tahansa voi olla rikoksen tapahtuessa silminnäkijänä, jolloin syyttäjä voi tarvita häntä todistajaksi oikeudenkäyntiin. Rikoksesta epäillystä tulee syytetty vasta, kun syyttäjä esitutkinnan pohjalta on päättänyt nostaa syytteen. Rikosoikeudenkäynnissä syytettyä kutsutaan vastaajaksi.

Lue lisää asioimisesta syyttäjän kanssa eri rooleissa www.oikeus.fi -palvelusta syyttäjälaitoksen sivuilta osoitteesta https://oikeus.fi/syyttaja/fi/index/asioiminensyyttajankanssa.html

 
Julkaistu 17.2.2017