Alkuperäinen julkaisija: Valtakunnanvoudinvirasto

Ulosoton maksukehotuksia aletaan taas lähettää vastaanottajille

Julkaistu 28.11.2019

Postin työtaistelu on ilmoitettu päättyneeksi 27.11.2019. Maanantaina 11.11.2019 alkaneen lakon aikana ulosottovelallisille toimitettavien maksukehotusten ja lähinnä hakijoille toimitettavien laskujen lähettämistä lykättiin.

Lakon päätyttyä maksukehotuksia ja laskuja lähetetään seuraavan kerran 2.12.2019. Ulosottovelallisille lähetettäviin maksukehotuksiin merkitään normaalitilannetta myöhempi eräpäivä eli 23.12.2019. Jatkossa maksukehotukset toimitetaan normaalilla 14 vuorokauden maksuajalla. Jos asiakas on tilannut ulosoton kirjeitä sähköisesti, toimitetaan maksukehotukset normaalisti myös Suomi.fi-viesteihin.

Sähköisessä asioinnissa voi tarkastella omia ulosottoasioita

Omia ulosotossa vireillä olevia asioita voi tarkastella ja velkaa maksaa normaalisti ulosoton sähköisen asiointipalvelun (https://asiointi2.oikeus.fi) kautta. Sähköisestä asiointipalvelusta velalliset saavat tiedon niistäkin vireillä olevista ulosottoasioista, joista ei ole vielä toimitettu heille maksukehotusta joko postitse tai Suomi.fi-viesteihin.

Ulosottoasioissa voi olla yhteydessä myös ulosottovirastoon tai suoraan asiaa hoitavaan ulosottomieheen.

Ulosoton verkkosivuilta osoitteesta https://oikeus.fi/ulosotto löytyvät linkit ulosoton sähköisiin palveluihin sekä ulosottovirastojen yhteystiedot.

Lisätietoja: johtava hallintovouti Terhi Salmela