Suomi.fi-viestit korvaa nykyisin käytössä olevan Kansalaisen asiointitili -palvelun

Julkaistu 13.11.2017

Väestörekisterikeskus julkaisee uuden, kansalaisten ja viranomaisten väliseen viestintään tarkoitetun palvelun, Suomi.fi-viestit. Uusi palvelu julkaistaan 14.12.2017 ja se on osa Suomi.fi-verkkopalvelua.

Suomi.fi-viestit korvaa nykyisin käytössä olevan Kansalaisen asiointitili -palvelun.

Asiointitiliä käyttävien kansalaisten tulee kirjautua Suomi.fi-verkkopalveluun ja antaa suostumuksensa sähköiseen viestintään voidakseen vastaanottaa viranomaisten viestit uuteen palveluun. Jos kansalainen ei anna suostumustaan sähköiseen viestintään Viestit-palvelussa, hän saa jatkossa viranomaisten lähettämän postin paperipostina. Juridiset syyt estävät, että Viestit-palveluun ei voida automaattisesti siirtää Asiointitilillä jo annettuja suostumuksia sähköiseen viestintään. Viestit-palvelun julkaisun jälkeen kansalainen voi vielä käydä lukemassa Kansalaisen asiointitilillä aiemmin vastaanottamansa viestit, mutta vanhaan palveluun ei saavu enää uusia viestejä eikä Asiointitilille aiemmin saapuneisiin viesteihin ei voi vastata.

Suomi.fi-viestit ilmoittaa kansalaiselle uudesta viranomaiselta saapuneesta viestistä joko sähköpostitse tai älylaitteeseen ladattavan Suomi.fi-mobiilisovelluksen välityksellä. Sähköposti lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka kansalainen on ilmoittanut ottaessaan Viestit-palvelun käyttöönsä. Sähköpostiosoitetta voi halutessaan myös vaihtaa Viestit-palvelun asetuksissa.

Kansalaiset voivat ottaa Viestit-palvelun käyttöön 14.12.2017 alkaen Suomi.fi-verkkopalvelussa: http://www.suomi.fi.

Sivun alkuun |