Alkuperäinen julkaisija: Valtakunnanvoudinvirasto

Yhteistyöllä velkaongelmien kimppuun – Valtakunnanvoudinviraston seminaari kokosi toimijoita yhteen

Julkaistu 30.4.2018

Velkaongelmat ja maksuhäiriömerkinnät ovat olleet yhteiskunnassamme kasvussa. Miten uusien velallisten kierre saataisiin heti katkaistua ja erityisesti nuoret hallitsemaan rahankäyttöä ennen kuin talous- ja rahahuolet hallitsevat koko elämää? Muun muassa tätä pohdittiin Valtakunnanvoudinviraston järjestämässä yhteistyöseminaarissa 26.4. Helsingissä.

Viime vuoden puolella yhteistyötä viriteltiin Suomi 100 -tunnelmissa yhdessä -teemalla eri puolilla Suomea ulosoton, talous- ja velkaneuvonnan sekä oikeusavun voimin. Nyt järjestetyssä seminaarissa olivat edustettuina lisäksi myös Kela, Takuu-Säätiö, sekä pääkaupunkiseudun kuntien asunto- ja sosiaaliviranomaisia.

Ulosotolla on sidosryhmä- ja viranomaisyhteistyössä jo pitkä perinne erityisesti harmaan talouden torjunnan alalla. Samankaltaista mallia voitaisiin soveltaa myös velkaantumista ja talouden hallintaa koskevaan sidosryhmäyhteistyöhön.

Seminaarissa pohdittiin, mitä velkaongelmien taltuttamiseksi olisi viranomaisten ja muiden toimijoiden kesken tehtävissä ja mistä apua parhaiten saatavissa. Tilaisuudessa saatiin kiitosta sen järjestämisestä. Muiden toiminnan tunteminen auttaa oikean yhteistyötahon löytymistä.

Yhteistyöseminaarissa esittelivät toimintaansa eri organisaatiot. Seminaari osoitti, että alan toimijoiden verkosto on laaja, yhteistyömahdollisuuksia on paljon ja yhteistyötä on myös halu kehittää.

Lisätietoja: johtava hallintovouti Veikko Minkkinen, Valtakunnanvoudinvirasto

Sivun alkuun |