Etusivu » Ulosotto » Ulosoton organisaatio

Ulosoton organisaatio

Ulosoton organisaatio jakautuu ulosottoviranomaisiin ja ulosoton hallintoviranomaisiin.

Ulosottoviranomaiset

Ulosottotehtäviä hoitavat paikalliset ulosottomiehet, joita ovat johtavat kihlakunnanvoudit, kihlakunnanvoudit ja Ahvenanmaan maakunnanvouti. Heidän apunaan toimivat kihlakunnanulosottomiehet ja Ahvenanmaalla maakunnan ulosottomiehet, jotka käytännössä hoitavat suurimman osan yksittäisistä ulosottoasioista (n 2,5 miljoonaa asiaa/vuosi). Lisäksi ulosottovirastossa työskentelee toimistohenkilökuntaa. Ulosottohenkilöstön kokonaismäärä on noin 1 200.

Ulosottopiirit ovat ulosottovirastoja ja niiden toimialueena on yleensä yksi tai useampi kunta. Ulosottopiirejä on yhteensä 22.

Ulosoton hallintoviranomaiset

Ulosoton keskushallintovirasto, Valtakunnanvoudinvirasto, aloitti toimintansa 1.1.2010. Valtakunnanvoudinvirasto hoitaa pääasiassa ulosoton operatiivisia hallintotehtäviä, kuten tulosohjausta, koulutusta, henkilöstöhallintoa ja tarkastusta. Erityisenä tehtävänä on huolehtia palveluiden alueellisesta saatavuudesta. Viraston päällikkönä toimii valtakunnanvouti, ja virastossa henkilöstöä on noin 25. Virasto toimii sekä Turussa että pääkaupunkiseudulla.

Oikeusministeriölle kuuluu hallinnonalan strateginen suunnittelu ja ohjaus sekä talousarviosuunnittelu ja säädösvalmistelu.

Ulosottovirastot löytyvät kohdasta yhteystiedot
Valtakunnanvoudinviraston yhteystiedot
Muutoksenhaku

 
Julkaistu 13.12.2016
Sivun alkuun |