Pääkäsittely törkeää huumausainerikosta ym. koskevassa asiassa R 21/1054 (Katiska 1)

Helsingin hovioikeudessa alkaa pääkäsittely laajaa doping- ja huumausainerikoskokonaisuutta koskevassa rikosasiassa (ns. Katiska 1) 16.5.2022.

Helsingin käräjäoikeuden 8.4.2021 asiassa antama tuomio on koskenut 53 vastaajaa. Hovioikeudessa asiaa käsitellään 38 valittajan osalta, joista kuuden osalta asia ratkaistaan kirjallisessa menettelyssä.

Asian käsittely hovioikeudessa on jaettu osioihin vastaavalla tavalla kuin käräjäoikeudessa: Doping ja lääketabletit, Riihimäki, Siuntio, Rahanpesu 1 ja 2, Marihuana, Pahoinpitely, Neele Vat, Karkkila I ja II, Vihti, Rahat, Ns. pimeän verkon kauppapaikat, Ruisrock sekä Doping. Vastaajat ovat lähtökohtaisesti itse tai asiamiehen edustamina paikalla vain heitä koskevia osioita käsiteltäessä.

Pääkäsittely toimitetaan pääosin Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa (Porkkalankatu 13, 00180 Helsinki). Istuntopäivät alkavat kello 9.00. Pääkäsittelylle on varattu 45 istuntopäivää siten, että viimeinen istuntopäivä on 31.10.2022. Tarkempi aikataulu ilmenee prosessisuunnitelmasta, joka on tilattavissa hovioikeuden esittelijä Monika Ekströmiltä.

Käräjäoikeuden turvasalissa kuvaaminen on kielletty. Lupaa hovioikeuden istuntosalissa kuvaamiseen on tiedusteltava erikseen.

Ohjeita istunnon seuraamiseen:

  • Oikeuteen kannattaa saapua hyvissä ajoin ennen istunnon alkua, jotta voitte varata riittävästi aikaa turvatarkastukseen.
  • Istuntoa ei saa kuvata, nauhoittaa tai muulla tavoin tallentaa ilman puheenjohtajan lupaa.
  • Oikeudenkäynnissä saattaa tulla esille salassa pidettäviä seikkoja, miltä osin oikeudenkäynti voidaan pitää yleisön läsnä olematta. Muilta osin oikeudenkäynti on julkinen.

Asiaa koskeviin tiedusteluihin vastaavat hovioikeudenneuvos Tiina Nurmimäki (puh. 029 56 40573, sähköposti tiina.nurmimaki(at)oikeus.fi) ja hovioikeuden esittelijä Monika Ekström (puh. 029 56 40501, sähköposti monika.ekstrom(at)oikeus.fi).

Julkaisuvapaa heti.

Julkaistu 26.4.2022