La­pin kä­rä­jä­oi­keus

La­pin kä­rä­jä­oi­keu­del­la on kans­liat Ke­mis­sä ja Ro­va­nie­mel­lä

Avoinna arkisin klo 8.00 - 16.15.

Kemi-Tornion käräjäoikeus ja Lapin käräjäoikeus yhdistyivät uudeksi Lapin käräjäoikeudeksi 1.1.2019 alkaen.

Lapin käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvissa asioissa voidaan asioida sekä Rovaniemen että Kemin kanslioissa.

Lapin käräjäoikeuden tuomiopiiri maaoikeuden käsiteltäviksi säädetyissä asioissa:

Kainuun maakunnan kunnat:
Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo ja Suomussalmi

Lapin maakunnan kunnat:
Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki ja Ylitornio.

Lisäksi Kuusamo, Pudasjärvi ja Taivalkoski.


Asioin­ti La­pin kä­rä­jä­oi­keu­des­sa

Kaikille istuntoihin tuleville tehdään ensimmäisessä kerroksessa turvatarkastus. Teräaseiden ja muiden turvallisuutta vaarantavien esineiden sekä päihdyttävien aineiden vieminen oikeuteen on kielletty.
Päihteitä, kuten esimerkiksi alkoholia, ei tule pitää mukana oikeustaloon tultaessa. Myös lääkkeiden tarkasteluun turvatarkastuksessa on syytä varautua. Mukana olevista reseptilääkkeistä on syytä esittää lääkemääräys. Lääkkeitä koskeva selvitys voidaan tehdä erillisessä tilassa niin, etteivät ulkopuoliset henkilöt näe esimerkiksi tarkastettavan laukun sisältöä tai kuule yksityisyyden suojan piiriin kuuluvaa keskustelun sisältöä.

Muu asiointi

Pyydämme myös huomioimaan, että usein asiointi onnistuu myös sähköpostilla ja/tai puhelimella.


Puheluhinnat

0295-alkuiseen numeroon soitettu puhelu maksaa soittajalle koko maassa lankapuhelimesta soitettuna asiakkaan liittymäsopimuksen mukaisen paikallisverkkomaksun ja matkapuhelimesta soitettaessa liittymäsopimuksen mukaisen hinnan. 0295-alkuiset numerot ovat Viestintäviraston määritelmän mukaisia valtakunnallisia siirrettävissä olevia operaattoririippumattomia numeroita, joihin ei sisälly palvelu- tai muita erityismaksuja.

Soitettaessa 0100-alkuiseen kansalaisten asiointinumeroon tai matkaviestinverkon numeroon (esimerkiksi 040- tai 050-alkuiseen numeroon) hinta on myös näissä soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu.

Ulkomailta soitettaessa hinnan määrittelee paikallinen operaattori.

Yhteystiedot

enontekiö, inari, kemi, kemijärvi, keminmaa, kittilä, kolari, muonio, pelkosenniemi, pello, posio, ranua, rovaniemi, salla, savukoski, simo, sodankylä, tervola, tornio, utsjoki, ylitornio.

Toimipaikkalista