Oulun käräjäoikeus

Oulun käräjäoikeus toimii Oulussa ja Ylivieskassa, ja sen istuntopaikat ovat Oulussa, Kuusamossa ja Ylivieskassa.

Käräjäoikeuden tuomiopiiri on Pohjois-Pohjanmaan maakunta.

Toimialue: Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska

Maaoikeusasioissa Oulun käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluu Pohjois-Pohjanmaan maakunta lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia.

Yrityssaneerauksissa ja ulosottovalitusasioissa Oulun käräjäoikeuden tuomiopiiri käsittää Kainuun, Lapin ja Oulun käräjäoikeuksien tuomiopiirit.

Aukioloaika: arkisin klo 8.00 - 16.15

Vältä käräjäoikeudessa asiointia sairaana (nuha, yskä, kuumeinen olo yms.). Alla ohjeita käräjäoikeudessa asioimiseen korona-aikana.

Asiointi käräjäoikeuteen samoin kuin asiakirjojen toimittaminen käräjäoikeuteen on mahdollista myös sähköpostilla, puhelimella ja kirjepostilla.

Oulun kanslia

Käyntiosoite muuttunut 4.1.2021


Käyntiosoite: Viestikatu 1, 1. kerros, 90130 Oulu
Postiosoite: PL 141, 90101 Oulu

Puhelin: 029 56 49500 | Palvelu ruotsiksi 029 56 50422
Faksi: 029 56 49615
Sähköposti: oulu.ko(at)oikeus.fi
  Sähköpostia lähetettäessä (at)-merkintä korvataan @-merkillä.
Ylivieskan kanslia
Käyntiosoite: Virastotalo, Valtakatu 4, 84100 Ylivieska
Postiosoite: PL 32, 84101 Ylivieska

Puhelin: 029 56 49500 | Palvelu ruotsiksi 029 56 50422
Faksi: 029 56 49615
Sähköposti: oulu.ko(at)oikeus.fi
  Sähköpostia lähetettäessä (at)-merkintä korvataan @-merkillä.

Käräjäoikeuden istuntoja toimitetaan seuraavissa paikoissa:

- Oulun oikeustalo, Rata-aukio 2, 90130 Oulu
- Viestikatu 1, 1. kerros ja 3. kerros, 90130 Oulu
- Ylivieskan virastotalo, Valtakatu 4, 84100 Ylivieska
- Kuusamon istuntopaikka, Kaiterantie 20, 2. kerros, 93600 Kuusamo

Yksittäisen istunnon toimittamispaikka ilmenee istuntokutsusta.

Käräjäoikeuden asiakaspalvelu (myös tiedoksiannot) toimii seuraavissa paikoissa:

- Oulun kanslia: Viestikatu 1, 1. kerros, 90130 Oulu

- Ylivieskan kanslia: Valtakatu 4, 84100 Ylivieska


Suositus kasvomaskin käytöstä Oulun käräjäoikeudessa

Käräjäoikeus suosittelee maskin käyttöä asioitaessa käräjäoikeudessa ja istuntotilanteissa. Maskia suositellaan käytettäväksi kaikissa käräjäoikeuden yleisissä tiloissa sekä istuntosaleissa, valmisteluhuoneissa ja sovitteluhuoneissa ainakin silloin, jos turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa. Istunnoissa maskien käyttö on sitä tärkeämpää, mitä pidempään istunto kestää tai mitä enemmän osallistujia on.

Käräjäoikeus ei lähtökohtaisesti tarjoa maskeja käräjäoikeudessa asioiville, mutta tarvittaessa niitä on käräjäoikeudesta saatavissa.

Yleistä

Käräjäoikeuden toiminta on yhteiskunnan keskeisiä palveluja ja sen on huolehdittava ihmisten ja yhteisöjen oikeusturvasta kaikissa tilanteissa. Samanaikaisesti myös käräjäoikeuden on omalta osaltaan osallistuttava toimiin koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Käräjäoikeus voi joutua priorisoimaan tehtäviään ja rajoittamaan toimintaansa ottaen kuitenkin huomioon asianosaisten ja yhteiskunnan välttämättömät oikeusturvatarpeet. Tämä tarkoittaa, että asioiden käsittelyä joudutaan lykkäämään ja jo sovittuja istuntoja peruuttamaan. Toiminnan muuttuminen tulee yleisesti pidentämään käsittelyaikoja.

Käräjäoikeus viestii toiminnastaan omilla palvelusivuillaan, sosiaalisen median kanavilla ja suorilla yhteydenotoilla vireillä olevien asioiden asianosaisiin.

Tartunnalta suojautuminen käräjäoikeudessa

Käräjäoikeudessa asioitaessa on pidettävä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja toimittava muutoinkin terveysviranomaisten antaman ohjeistuksen mukaisesti. Käräjäoikeuden omat työntekijät noudattavat samoja ohjeita. Käräjäoikeudessa tulee noudattaa myös mahdollisia lisäohjeita esimerkiksi tiloissa liikkumiseen liittyen.

Mikäli Sinut on kutsuttu käräjäoikeuteen asianosaisena, todistajana tai kuultavana ja tunnet flunssan oireita tai muita koronavirustartuntaan liittyviä oireita, ota viipymättä yhteyttä kutsusta ilmenevään käräjäsihteeriin.

Istuntokäsittelyt

Mikäli olet sairauden, karanteenin tai muun vastaavan syyn vuoksi estynyt saapumasta oikeudenkäyntiin, johon sinut on kutsuttu, ota välittömästi yhteyttä kutsussa mainittuun yhteyshenkilöön puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteyden asian käsittelijään saa aina myös kutsusta ja käräjäoikeuden palvelusivulta löytyvän sähköpostiosoitteen kautta.

Istuntokäsittelyjen mahdollisista peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan kutsutuille henkilökohtaisesti.

Poikkeusoloista huolimatta oikeudenkäynteihin liittyviin määräaikoihin ei ole säädetty muutoksia tai poikkeuksia. Tuomioistuimen kutsujen ja kehotusten sisältö on ennallaan, ellei kutsun tai kehotuksen saaneelle ole muuta ilmoitettu. Laiminlyönnit voivat johtaa kutsuissa ja kehotuksissa mainittuihin seuraamuksiin.

Lisätietoa istuntokäsittelystä antavat myös kutsussa mainitut yhteyshenkilöt. Lisätietoja voi kysyä myös kutsusta ja käräjäoikeuden palvelusivuilta löytyvän käräjäoikeuden sähköpostiosoitteen kautta.

Muu asiointi käräjäoikeudessa

Vältä käräjäoikeudessa asiointia sairaana (nuha, yskä, kuumeinen olo yms.).

Asiointi käräjäoikeuteen samoin kuin asiakirjojen toimittaminen käräjäoikeuteen on mahdollista myös sähköpostilla, puhelimella ja kirjepostilla.

Ohjeet karajaoikeudessa asioimiseen (pdf, 0.02 Mt)

Käräjäoikeuden sähköpostiosoitteet ovat:
Kirjaamo oulu.ko@oikeus.fi
Riidattomat velkomusasiat oulu_summaariset.ko@oikeus.fi
Haastemiehet oulu_haastemiehet.ko@oikeus.fi

Käräjäoikeuden puhelinnumerot ovat

029 56 49688 Kirjaamo, arkisto- ja asiakirjatilaukset, laskutus
029 56 49417 Ylivieskan asiakaskanslia, avioeroasiat
029 56 49583 Haastemiesten päivystys
029 56 49574 Istunnot, Käräjäpäivystys
029 56 49578 Hakemusasiat, velkajärjestelyt, konkurssiasiat, sakonmuunnot
029 56 49600 Hakemusasiat (joissa väliaikaismääräyksiä), lähestymiskieltoasiat, kirjallisen menettelyn rikosasiat, sakkovalitus-asiat
029 56 49562 Muut rikosasiat
029 56 49683 Lapsioikeudelliset asiat, riita-asiat, maaoikeusasiat, tuomioistuinsovittelu, ulosottovalitukset, yrityssaneerausasiat


 
Julkaistu 8.1.2021