Lähestymiskieltoasiat

Lähestymiskielto tarkoittaa, että henkilön hengen, terveyden, vapauden tai rauhan suojaamiseksi voidaan jotakuta toista kieltää ottamasta häneen yhteyttä. Katso lisätietoa lähestymiskielto asioita täältä .

Lomakkeet

Lähestymiskieltoa voit hakea kotipaikkakuntasi käräjäoikeudesta alla olevalla lomakkeella. Lomake on kaksiosainen. Lähestymiskieltoa haetaan Pyyntö lähestymiskiellon määräämiseksi -lomakkeella. Sen lisäksi asiaan liittyvien henkilöiden yhteystiedot on ilmoitettava erikseen Lähestymiskieltoasian yhteystietolomakkeella.

Lomakkeiden käyttö

Pdf-muodossa olevien lomakkeiden avaaminen vaatii erillisen sovelluksen. Suosittelemme uusimman Adobe Reader -version käyttämistä lomakkeiden toiminnan varmistamiseksi. Ohjelman voi ladata maksutta osoitteesta https://get.adobe.com/fi/reader/ .

Emme suosittele käyttämään selainten omia Reader- tai Viewer -sovelluksia lomakkeiden täyttämiseen.

Käytä sekä tallentamiseen että lomakkeen tulostamiseen Adobe Readerin omia painikkeita.

Voit myös tulostaa lomakkeen täytettynä tai tyhjänä.

Turvaviesti

Suositeltava tapa toimittaa salassa pidettävät ja arkaluontoiset asiakirjat tuomioistuimeen on oikeusministeriön turvaviesti . Palvelun käyttäminen on ilmaista, helppoa ja turvallista.

Kun turvaviesti lähetetään tuomioistuimen virastopostiin, viestin otsikkoon ja sisältöön tulee laittaa tarvittavat tunnistetiedot (nimi, mihin liittyy jne.), jotta tuomioistuimen henkilöstö osaa välittää viestin asiaa käsittelevälle henkilölle, tietää mihin asiaan sähköposti liittyy ja keneltä se on.

Ohje turvaviestin lähettämiseen [pdf, 671.0 kB]

Mihin lähestymiskieltohakemus toimitetaan?

Voit toimittaa hakemuksen kotipaikkasi käräjäoikeudelle, jonka yhteystiedot löydät täältä .

Julkaistu 31.7.2023