Tilastoja

Tällä sivulla julkaistaan tuomioistuinten työtilastot. Tilastot päivittyvät neljännesvuosittain.

Asiamäärätilastot on tuotettu suoraan tuomioistuinten tietojärjestelmistä. Tilastot on laadittu lähinnä hallinnolliseen käyttöön työmäärien seuraamista varten.

Tuomioistuinkohtaiset tilastot (linkki Power BI -aineistoon)

Aineiston käyttöohje:

Raportissa esitetään tuomioistuimien asiamäärä- ja käsittelyaikatilastoja alkaen vuodesta 2014. Voit siirtyä tuomioistuinkohtaisiin tilastoihin oikealla olevien linkkien tai sivun alalaidassa olevien välilehtien kautta.

Tietosuojasyistä tilastoissa ei näytetä ryhmiä, joihin kuuluu alle viisi havaintoa. Nämä ryhmät on merkitty tilastoissa tähdellä (*). Myös ryhmiä, johon kuuluu yli viisi havaintoa, on piilotettu tunnistamisen estämiseksi niissä tapauksissa joissa piilotettuja ryhmiä olisi muuten vain yksi ja piilotettuun ryhmän kuuluvien havaintojen määrän saisi pääteltyä. Hallintotuomioistuimien tilastoissa asiaryhmiä on yhdistetty tunnistamisen estämiseksi.

Tilastotietopyynnöt

Tuomioistuinvirasto ei voi pyynnöstä tuottaa tilastoja, koska tämä on säädetty oikeusrekisterikeskuksen tehtäväksi oikeushallinnon valtakunnallisesta tietovarannosta annetun lain 14.1 §:n ja 15.3 §:n mukaan.

Tuomioistuinten tilastotietoja voi tiedustella Oikeusrekisterikeskuksen tietopalvelusta .

Yksittäisen tuomioistuimen tilastoja voi tiedustella myös kyseisestä tuomioistuimesta..

Tilastoja muualla

Tilastokeskuksen julkaisemina tuomioistuintilastot löytyvät vuoteen 2013 saakka.

(stat.fi)

Tilastokeskus ei tuota enää nimikekohtaisia tilastoja vuodesta 2014 lukien.


Oikeusministeriön julkaisemat työtilastot vuoteen 2019 saakka löytyvät Valtioneuvoston julkaisuarkistosta: https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/

Tilastokeskuksen oikeustilastot (mm. tuomitut rangaistukset) (tilastokeskus.fi)


Koronavirusepidemian takia keskeytetyt ja ratkaisematta olevat asiat julkaistaan Tuomioistuinviraston sivuilla (tuomioistuinvirasto.fi) .

Tarkemmat tilastoihin liittyvät tietopyynnöt voi osoittaa Oikeusrekisterikeskukselle (oikeusrekisterikeskus.fi).

Julkaistu 16.4.2024