Varsinais-Suomen käräjäoikeus

Käräjäoikeus antaa yleisenä alioikeutena oikeusturvaa tuomiopiirissään ratkaisemalla sen käsiteltäväksi saatetut rikos-, riita- ja hakemusasiat.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa työskentelee 160 henkilöä, joista tuomareita on 41. Viraston päällikkönä toimii laamanni Martti Juntikka.

TIEDOTE KORONAVIRUSPANDEMIAN JOHDOSTA:

Edelleen jatkuvan koronaviruspandemian johdosta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa asioiville annetaan seuraavat ohjeet turvallisen asioinnin varmistamiseksi:

  • Käräjäoikeuteen ei tule saapua flunssaisena tai mikäli Sinulla on muita koronavirustartuntaan viittaavia oireita.
  • Mikäli Sinut on kutsuttu käräjäoikeuteen asianosaisena, todistajana tai kuultavana, ja tunnet flunssan oireita tai muita koronavirustartuntaan liittyviä oireita, ota viipymättä yhteyttä kutsusta ilmenevään käräjäsihteeriin.
  • Asiointi käräjäoikeuteen samoin kuin asiakirjojen toimittaminen käräjäoikeuteen suositellaan tapahtuvaksi sähköisesti joko sähköpostitse (varsinais-suomi.ko@oikeus.fi) tai Suomi.fi/viestit -palvelun kautta. Voit myös jättää käräjäoikeudelle osoitetut asiakirjat käräjäoikeuden 1. kerroksen aulassa olevaan käräjäoikeuden postilaatikkoon, joka tyhjennetään kaksi kertaa päivässä.
  • Käräjäoikeuden tiloissa tulee käyttää suu- ja nenäsuojaa (kasvomaskia), joten ota sellainen mukaan jo käräjäoikeuteen tullessasi. Mikäli kasvomaski unohtuu, voit tiedustella sellaista turvatarkastuksesta / käräjäpäivystyksestä.
  • Käräjäoikeuden istuntosaleissa on saatavilla sekä käsihuuhdetta että kertakäyttöhansikkaita ja kasvomaskeja.Istunnossa tulee käyttää kasvomaskia.
  • Haastemiesten asiakaspalvelupiste on toistaiseksi suljettu. Asiointi vain sopimuksen mukaisesti. Päivystävän haastemiehen tavoittaa klo 09.00 – 16.15 numerosta 0295646300.
  • Käräjäoikeuden toiminta pidetään käynnissä pandemiasta huolimatta. Kunkin asian käsittelystä vastaava puheenjohtaja päättää istuntojen toteutusmahdollisuuksista etäyhteyksiä hyväksikäyttäen samoin kuin mahdollisesta istunnon siirtämisestä.
  • Oikeuteen saapumaan velvoitettu on velvollinen saapumaan oikeuteen, ellei laissa tarkoitettua hyväksyttävää syytä poissaololle ole esittää.


Vallitsevan koronatilanteen johdosta yleisön määrää istuntokäsittelyissä voidaan joutua rajoittamaan.


Martti Juntikka
Laamanni


Tyojarjestys.pdf (pdf, 0.06 Mt)

Toimialue: Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa


Aukioloaika: ma–pe 8.00 – 16.15
Turun kanslia
Käyntiosoite: Turun oikeustalo, Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku
Postiosoite: PL 376, 20101 Turku

Puhelin: 02956 46200
Faksi: 02956 46255
Sähköposti: varsinais-suomi.ko(at)oikeus.fi
  Sähköpostia lähetettäessä (at)-merkintä korvataan @-merkillä.
Salon istuntopaikka
Käyntiosoite: Torikatu 2, 24100 Salo

Asiakaspalvelu/kanslia
Puhelin 029 56 46288

Summaaristen asioiden yksikkö
Puhelin 029 56 46400

Haastemiesten tiedoksiantokanslia
Puhelin 029 56 46300

Istuntopäivystys/Turku
Puhelin 029 56 46318
Rikosistuntojen aikana oikeustalon 1. kerroksessa toimii päivystys.

 
Julkaistu 4.1.2021