Vaasan hallinto-oikeuden tehtävänä on antaa muutoksenhakutuomioistuimena oikeusturvaa hallintoasioissa.

Hallinto-oikeus käsittelee ja ratkaisee julkishallinnon päätöksistä tehtyjä valituksia ja hallintoriita-asioita.

Asiat ratkaistaan kirjallisessa menettelyssä. Tarvittaessa hallinto-oikeus voi päättää suullisen käsittelyn tai katselmuksen järjestämisestä lisäselvityksen saamiseksi.
Pie­ni hal­lin­to­tuo­miois­tuin­sa­nas­to esit­te­lee mah­dol­li­sim­man yk­sin­ker­tai­ses­ti suo­ma­lais­ta oi­keus­jär­jes­tel­mää ja eri­tyi­ses­ti hal­lin­to­tuo­miois­tuin­ten toi­min­taa. Sa­nas­ton avul­la py­ri­tään va­lot­ta­maan, mik­si meil­lä on hal­lin­to­tuo­miois­tui­mia, mikä nii­den teh­tä­vä on, ja mik­si on tär­ke­ää, että vi­ran­omai­sen te­ke­mäs­tä pää­tök­ses­tä voi va­lit­taa.

Pieni_hallintotuomioistuinsanasto.pdf

Yhteystiedot

ähtäri, alajärvi, alavus, evijärvi, halsua, ilmajoki, isojoki, isokyrö, kannus, karijoki, kaskinen, kauhajoki, kauhava, kaustinen, kokkola, korsnäs, kristiinankaupunki, kruunupyy, kuortane, kurikka, laihia, lappajärvi, lapua, lestijärvi, luoto, maalahti, mustasaari, närpiö, pedersören kunta, perho, pietarsaari, seinäjoki, soini, teuva, toholampi, uusikaarlepyy, vöyri, vaasa, veteli, vimpeli.

Toimipaikkalista

Vaasan hallinto-oikeus

Käyntiosoite:
Korsholmanpuistikko 43
4. krs
Postiosoite:
PL 204
65101 Vaasa
Puhelin:
Kirjaamo 029 56 42780
Faksi:
029 56 42760
Sähköposti:
Puhelinvaihde:
029 56 42611
Vaasan hallinto-oikeuden tuomiopiiri ympäristönsuojelulain ja vesilain mukaisissa lupa- ja hallintopakkoasioissa on koko Suomi, lukuun ottamatta Ahvenanmaan maakuntaa. Muissa hallinto-oikeudellisissa asioissa Vaasan hallinto-oikeuden tuomiopiiriin kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat.