Talous- ja velkaneuvonta

Koronaviruksen vaikutukset talous- ja velkaneuvontaan

Talous- ja velkaneuvonta palvelee koronaviruksesta huolimatta arkisin klo 8.00–16.15. Yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan voi ottaa puhelimella. Puhelinnumerot löytyvät oikeusaputoimistojen sivulta tämän sivun vasemmasta reunasta. Voit ottaa yhteyttä mihin tahansa oikeusaputoimistoon asuinpaikasta riippumatta.

Neuvontaa saa myös chatista arkisin klo 10–12 ja torstaisin klo 15–17.


Mitä tehdä, jos koronakriisi vaikuttaa omaan talouteen?

Talous- ja velkaneuvontapalvelut

Oikeusaputoimistojen tarjoama maksuton talous- ja velkaneuvontapalvelu on tarkoitettu yksityishenkilöille sekä pienimuotoista yritystoimintaa harjoittaville ammatin- ja elinkeinonharjoittajille.

Talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat auttavat sinua taloudellisen kokonaistilanteesi kartoittamisessa, talouden suunnittelussa ja sovintoratkaisuehdotusten laatimisessa. Neuvojat voivat olla myös mukana sovintoneuvotteluissa velkojien kanssa.

Saat apua velkajärjestelyn hakemiseen käräjäoikeudelta ja maksuohjelman sekä muiden edellytettyjen selvitysten ja asiakirjojen laatimiseen.

Talous- ja velkaneuvonnan palvelua saat 1. tammikuuta 2019 lukien valtion oikeusaputoimistoista. Voit kääntyä minkä tahansa oikeusaputoimiston puoleen kotikunnastasi riippumatta. Palvelua on mahdollista saada myös etäpalveluna videoyhteyden välityksellä.Julkaistu 8.5.2020