Asiakkaaksi talous- ja velkaneuvontaan

Talous ja velkaneuvontaa tarjoavat valtion oikeusaputoimistot. Voit kääntyä minkä tahansa oikeusaputoimiston puoleen saadaksesi talous- ja velkaneuvonnan palveluja.

Voit saada palvelua kaikissa oikeusaputoimiston toimipaikoissa. Jokaisessa toimipaikassa ei ole talous- ja velkaneuvojia vakituisesti paikalla, mutta tapaaminen voidaan sopia näihinkin toimipisteisiin ajanvarauksella. Oikeusaputoimistojen verkkosivuilta löydät oikeusaputoimistojen toimipaikkojen yhteystiedot.

Tapaamiseen talous- ja velkaneuvojan kanssa varataan aina ensin aika. Varaa aika soittamalla talous- ja velkaneuvonnan puhelimeen.

Talous- ja velkaneuvontaa voit saada myös etäpalveluna, joko toisesta oikeusaputoimistosta, kunnan asiointipisteestä tai omaa tietokonetta tai mobiililaitetta käyttäen. Myös etänä annettavaa palvelua varten on ensin varattava aika.

Puhelinneuvontaa saat talous- ja velkaneuvojien puhelinpalvelusta. Puhelinneuvontaa varten ei tarvitse varata aikaa, mutta huomaathan, että palvelu on auki vain tiettyinä kellon aikoina. Toimistokohtaiset puhelinpalveluajat ja numerot näet kunkin oikeusaputoimiston verkkosivuilta.

Voit ottaa yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan myös sähköpostilla. Talous- ja velkaneuvonnan sähköpostiosoitteet löydät oikeusaputoimistojen www-sivuilta. Talous- ja velkaneuvonnan asiakkaana voit myös toimittaa asiakirjat neuvojalle sähköpostin välityksellä. Ohjeet asiakirjojen toimittamisesta saat oikeusaputoimistosta.

 
Julkaistu 31.12.2018